Kā pagatavot siļķi kažokā jaunā veidā – šie salāti būs svētku galda galvenais varonis

Siļķe kažokā ir laika pārbaudīta recepte, taču svētku galdam tā ir piemērota tikai tad, ja tā ir tematiska ballīte 80. vai 90. gadu stilā.

Taču salātu cienītāji savam mīļākajam ēdienam var piešķirt otru dzīvi. Tāpēc mūs jums pastāstīsim, kā tieši to var izdarīt. Saglabājāt daudzas ierastās sastāvdaļas, un apvienojot tās ar jaunām niansēm, iegūsiet klasiskas uzkodas modernāku un atsvaidzinošāku versiju.

Biešu dabīgais saldums lieliski kontrastē ar siļķes sāļumu un asumu, radot harmonisku garšas balansu. Tās piešķir vieglu zemes garšas noti, kas papildina un savieno pārējās sastāvdaļas (kartupeļus, burkānus, olas un sīpolus). Bet protams, galvenā atškirība ir  garšas un papildus sastāvdaļas, kas salātiem piešķir jaunu virzienu.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Tikai 50 gadu vecumā uzzināju, ka kartupeļus cepu nepareizi; Kaimiņš šefpavārs man iemācīja vairākus knifiņus un tagad tupenīši garšo nesalīdzināmi labāk

Salātu pagatavošanas gaita

Vispirms jāsāk ar dārzeņu sagatavošanu – novāra bietes, burkānus, kartupeļus. Pēc tam dārzeņus atdzesē, nomizo un sarīvē katru atsevišķi.

Arī olas novāra, lai tās būtu pietiekami cietas, atdzesē, nomizo un atdala baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē baltumus uz rupjās rīves. Siļķes fileju sagriež nelielos kubiņos.

Tālāk seko jaunās sastāvdaļas!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment